Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Ветеринарска станица Жагубица од сада у рукама локалне власти

POtpisivanje ugovora za veterinarsku stanicu u ZagubiciУ Министарству привреде у Београду, у среду, 6. маја, потписан је Уговор о преношењу оснивачких права за ветеринарску станицу у Жагубици са Републике на ту локалну самоуправу. Уговор су потписали председник општине Жагубица, Сафет Павловић, и државни секретар у Министарству привреде, Драган Стевановић.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић је рекао да је 40-ак ветеринарских станица било у портфолију Агенције за приватизацију. Општина Жагубица је једна од првих са којом је потписан уговор, а 15 општина је до сада поднело захтев да се њихове ветеринарске станице изузму из процеса приватизације.

"То су правдали јавним интересом, односно обавезама које локалној самоуправи намеће закон којим се регулише делатност третирања животиња и зоохигијене. Општине су процениле да је њихов јавни интерес да се даље баве том делатношћу", казао је Стевановић након потписивања уговора.

Он је додао да је Министарство изашло у сусрет свим општинама које су оправдале свој захтев и да се очекује да се среди документација за још неколико општина и да оне у наредном периоду преузму надлежност над тим институцијама.

"Неке од ветеринарских станица ће свакако ићи у процес приватизације, део у стечај, неке су већ у акционом плану и биће отворен поступак стечаја, из процеса стечаја ће бити продате", рекао је Стевановић. Он очекује да ће ниво услуга бити унапређен и да је ово један од рецепата за подизање њиховог квалитета на виши ниво.

Председник општине Жагубица, Сафет Павловић, изразио је своје задовољство на омогућивању знатно бољег и квалитетнијег функционисања на пољу ових услуга, што за општину Жагубица где је сточарство главна грана пољопривреде има огроман значај и захвалио Влади Републике Србије.

"Враћањем ветеринарске станице добили смо услов да отворимо ново јавно предузеће које ће бити у служби наших грађана, јер за сада постоје само ветеринарске станице у приватном власништву", казао је Павловић, који такође очекује да ће услуге бити квалитетније и јевтиније.

Потписивању уговора присуствовала је и Оливера Пауљескић, народни посланик у Народној Скупштини Републике Србије.

   

 

 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji