Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржано прво такмичење у оријентирингу у општини Жагубица

Takmicenje u orjantaciji u ZagubiciПротекли викенд у oпштини Жагубица био је у знаку спорта. Такмичење у оријентирингу које је одржано у атару села Близнак на месту тзв. Бела река, окупило је преко 200. оријентираца који су се на веома добар начин помоћу компаса, тзв. бусоле и карте тј. мапе, оријентисали у простору, а самим тим и постигли завидне резултате.

34. Меморијал „чика Душко Јовановић“  метрополе Југоисточне Европе организовао је Планинарски клуб „Победа“ Београд у сарадњи са општином Жагубица као домаћином и општином Деспотовац.

Председник ПК „Победа“ Владимир Матковић, посебно истиче да је оријентиринг као спортска дисциплина недовољно развијен на простору Србије, а са задовољством каже да је поменуто такмичење после шаха, други мисаони спорт за који се интересује знатан број осаоба различите старосне групе те се нада да ће самим тим и оријентиринг добити на популарности.

Поред такмичара учесник је била и Туристичка организација општине Жагубица која је имала свој изложбени штанд, поред ТО Петровац на Млави,  ТО општине Деспотовац и Ресавске пећине, а производе су представили  и излагачи из Липовице и осталих суседних места. Својим присуством, догађај су увеличали и председник општине Жагубица Сафет Павловић са сарадницима и председник СО  Деспотовац Ненад Јовановић који су најбољима доделили признања и дипломе, као и многобројни спонзори и релевантни фактори који су помогли у организацији.

На крају, битно је истаћи да су такмичари понели лепе утиске из општине Жагубица са надом да ће спортско надметање у оријентирингу на овим теренима постати традиција.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji