Општина Жагубица

Урађен заштитни појас на депонији смећа у Жагубици

Zastitni pojas na deponiji smecaЕколошко удружење „Зелена Млава“ Жагубица спровело је акцију озелењавања на депонији смећа, а саднице младе боровине имаће функцију заштитног појаса на депонији. Локална самоуправа општине Жагубица препознала је значај пројекта са којим је конкурисало поменуто удружење и одобрила средства која су искоришћена управо за свхру намене, санација општинске депоније:

„Циљ је да се направи зелени заштитни појас да би се спречило да се кесе и други отпад нађе на путу који води ка Хомољским планинама лепим пропланцима који окружују Жагубицу. Прошле године је урађен заштитни бедем, а сад користимо лепо време да уредимо депонију која је од великог значаја за само насеље и околину“, прецизирао је Радиша Баиновић, председник Еколошког удружења „Зелена Млава“.

Члан Удружења Невенка  Матовић, навела је да је озелењавање  око депоније добар и ефикасан корак и додала: „Тренутно је посађено сто садница бора, а уколико буде било могућности за садњу надаље обезбедиће се још садног материјала са циљем ојачавања заштитног појаса и чистије животне околине.“


Arhiva

Main Menu