Општина Жагубица

Прво колективно крштење у насељу Сиге

Kolektivno krstenje u naselju SigeСвети чин крштења у општини Жагубица који је био организован на иницијативу председника општине, окупио је изузетно велики број верника и заинтерованох мештана који су присуствовали правом спектаклу и незаборавном дану.

На Дан Томине недеље одржано је прво колективно крштење у насељу Сиге, у цркви Св.Блага Марија, у присуству првог човека општине Жагубица, господина Сафета Павловића, који је и иницирао крштење, а одазвао се неочекивано велики број мештана. Присутне вернике крстили су свештеници: Саша Серафимовић, јереј цркве у Сигама и јереј  Jован Галечић из Саборног храма Св.Великомученика Георгија из Смедерева.    

Ово је први чин колективног крштења у насељу Сиге, а обухватио је и заинтересоване мештане из Милановца, и то свих узраста: најстарији верник имао је 70, а најмлађи годину дана и за све њих ово је био велики и незабораван дан.

Јереј Саша Серафимовић истакао је своју захвалност председнику општине Жагубица, као и онима који су учествовали и  помогли организацију овог светог чина.

Сличних догађаја, уз подршку локалне самоураве, а на одушевљење мештана, биће и у наредном периоду, а око Спасовдана је у плану колективно крштење за ученике основне школе у Крепољину.


Arhiva

Main Menu