Општина Жагубица

Прво место за шахисте општине Жагубица у Кличевцу

Prvo mesto za sahiste opstine Zagubica u KlicevcuУ оквиру лиге шахиста Браничевског округа у Кличевцу је ове године одржано традиционално окупљање љубитеља шаха. Учешће је узело 24. такмичара, укупно четири екипе, међу којима и општина Жагубица чији је шаховски клуб основан почетком 2015.

Заслужено прво место у конкуренцији добрих шахиста округа подстицај је члановима клуба „Врело“ Жагубица за постизање још већих успеха:

„С обзиром да је клуб основан недавно, задовољан сам постигнутим успехом на првом већем такмичењу на коме је екипа из Жагубице учествовала. Надам се да ћемо и на наредним такмичењима остваривати позитивне резултате“, рекао је председник Шаховског клуба општине Жагубица Зоран Керић.

Пехар, као награду за првопласираног, уручио је г – дин Миодраг Радишић, председник Скупштине Шаховског Савеза Браничевског округа капитену жагубичког клуба Николи Јовкићу. Иначе, постигнут успех на такмичењу у Кличевцу  резултирао је и пласман у већи ранг, лигу централне Србије зона исток, за које се чланови клуба „Врело“ Жагубица увелико припремају.


Arhiva

Main Menu