Општина Жагубица

Обележен 7. април – Светски Дан здравља

Obelezen dan zdravlja u ZagubiciСветски дан здравља, 7. април,  који је ове године посвећенбезбедности хране под слоганом: „Од њиве до трпезе – здравствено исправна храна“, обележен је пригодним садржајима и презентацијама и у општини Жагубица.

Према речима директора Здравствене установе у Жагубици др Слободана Огњановића, седми  дан месеца априла био је добар повод да се широј јавности скрене пажња на теме које су од великог значаја за глобално здравље. Директор још истиче да је по календару предвиђених активности већина реализована у вртићу и школама, као и у самој Здравственој установи , чиме ће се подићи свест становништва различитих популација о правовременом лечењу.

Осим промоције здравијег живота, заједнички циљ Светске здравствене организације и здравствених установаширом земље је, да се као и свих претходних година  интензивирају здравствено васпитне активности које су ове године биле усмерене на повећање нивоа свести о значају здравствене исправности хране и могућим последицама по здравље.


Arhiva

Main Menu