Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Oдржана XXI седница Скупштине општине Жагубица

SOZ - 21 sednicaЗначајна питања која су се нашла на дневном реду 21. Седнице СО Жагубица усвојена су већином гласова. Укупно 13. тачака једногласно је подржало 19. одборника колико је активно учествовало у раду заседања.

Председник Скупштине општине Милена Пајић образложила је најважније донешене одлуке, захвалила одборницима на ефектном  раду, а у исцрпном извештају истакла:

„Данас смо усвојили Одлуку о јавном задуживању општине Жагубица. Сматрам да је ово веома важан корак ради реализације веома битних капиталних инвестиција које нису реализоване протеклих 30. Година, а то су доградња водосистема за насеља Сиге, Милановац и Крупаја у општини Жагубица и такође изградња постројења за пречишћавање отпадних вода у Жагубици. Такође је добијена сагласност Министарства финансија о дугорочном задуживању општине Жагубица за финансирање капитално – инвестиционих расхода. Ова одлука условила је такође и тачку број три која је усвојена, а то је Одлука о измени и допуни плана капиталних инвестиција за период од 2015. – 2019. године. На овој седници смо дали сагласност на Извештај о раду Јавних предузећа, Kултурно – просветног центра, Oпштинске управе, као и Центра за Социјални рад Петровац и Жагубица - одељења у Жагубици. Издвојила бих и 4. тачку дневог реда коју су одборници подржали, а то је Предлог годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у општини Жагубица за 2015. Годину“, рекла је Милена Пајић.

Председница Скупштине је том приликом грађанима честитала предстојећи велики празник Васкрс и све их позвала на велики догађај трећег дана Васкрса, „ТУЦИЈАДА 2015.“ која ће у порти цркве Свете Тројице бити одржана 14. априла.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji