Општина Жагубица

Подршка особама са инвалидитетом

pomoc osobama sa invaliditetomДугогодишња традиционално добра сарадња Националне службе за запошљавање Пожаревац и општине Жагубица интензивирана је и ове године веома квалитетним спровођењем локалних акционих планова и Јавних радова где је упошљено укупно шест особа са инвалидитетом. Запослени по овом програму, активности спроводе  у Црвеном Крсту и Расаднику "Покрет Горана" Жагубица.

У квалитетан и ефективан рад запослених уверили су се и: Милка Савић, руководилац групе за развој предузетништва и програме запошљавања, Пуриша Митровић, организатор програма запошљавања и г – ђа Соња Мирић, директор Националне службе запошљавања Пожаревац која је приликом обиласка истих навела: „У општини Жагубица у прошлој години, почело је извођење Јавних радова на којима су ангажоване особа са инвалидитетом. У овој години НСЗ и општина Жагубица  унапредиће сарадњу кроз локалне акционе планове запошљавања и суфинансирање Националне службе, тако да ће се радно ангажовати известан број лица са евиденције. Сусретно томе обавићемо и Сајам запошљавања у општини Жагубица.“

Јавни радови који за циљ имају остварење одређеног друштвеног интереса реализују се у складу са програмима  и мерама  активне политике запошљавања предвиђених Програмом рада за 2015. годину. Координатор испред општине Жагубица Влада Тодоровић, каже да је локална самоуправа определила знатан део новчаних средстава у циљу упошљавања и ангажовања одређеног броја људи на различитим пословима што је од велике помоћи, претежно особама са посебним потребама које су радно ангажоване.

„Јавни радови показали су се као најсврсисходнији и најизводљивији са доста великим ефектима, тако да ће износ од 5. милиона динара који је опредељен у ту сврху бити употребљен веома корисно. Конкурисали смо такође и за 5. милиона средстава Националне службе за запошљавање и очекујемо одобрење априла месеца. Са поменутим средствима ангажовано би било на различитим пројектима близу 40. радника“, навео је Тодоровић.


Arhiva

Main Menu