Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Подршка особама са инвалидитетом

pomoc osobama sa invaliditetomДугогодишња традиционално добра сарадња Националне службе за запошљавање Пожаревац и општине Жагубица интензивирана је и ове године веома квалитетним спровођењем локалних акционих планова и Јавних радова где је упошљено укупно шест особа са инвалидитетом. Запослени по овом програму, активности спроводе  у Црвеном Крсту и Расаднику "Покрет Горана" Жагубица.

У квалитетан и ефективан рад запослених уверили су се и: Милка Савић, руководилац групе за развој предузетништва и програме запошљавања, Пуриша Митровић, организатор програма запошљавања и г – ђа Соња Мирић, директор Националне службе запошљавања Пожаревац која је приликом обиласка истих навела: „У општини Жагубица у прошлој години, почело је извођење Јавних радова на којима су ангажоване особа са инвалидитетом. У овој години НСЗ и општина Жагубица  унапредиће сарадњу кроз локалне акционе планове запошљавања и суфинансирање Националне службе, тако да ће се радно ангажовати известан број лица са евиденције. Сусретно томе обавићемо и Сајам запошљавања у општини Жагубица.“

Јавни радови који за циљ имају остварење одређеног друштвеног интереса реализују се у складу са програмима  и мерама  активне политике запошљавања предвиђених Програмом рада за 2015. годину. Координатор испред општине Жагубица Влада Тодоровић, каже да је локална самоуправа определила знатан део новчаних средстава у циљу упошљавања и ангажовања одређеног броја људи на различитим пословима што је од велике помоћи, претежно особама са посебним потребама које су радно ангажоване.

„Јавни радови показали су се као најсврсисходнији и најизводљивији са доста великим ефектима, тако да ће износ од 5. милиона динара који је опредељен у ту сврху бити употребљен веома корисно. Конкурисали смо такође и за 5. милиона средстава Националне службе за запошљавање и очекујемо одобрење априла месеца. Са поменутим средствима ангажовано би било на различитим пројектима близу 40. радника“, навео је Тодоровић.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji