Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Едукација за пољопривреднике и пчеларе

Edukacija za poljoprivrednike i pcelareСтручнo предавањe за пољопривредне произвођаче и пчеларе одржано је у понедељак, 23. марта у Жагубици. Скуп је организовала Канцеларија за пољопривреду општине Жагубица у сарадњи са локалном самоуправом, а предавању је присуствовао и Сафет Павловић, педседник општине Жагубица. Павловић је поздрављајући пољопривреднике истакао да ће локална самоуправа и надаље помагати пољопривредну производњу и на различите начине стимулисати произвођаче да унапреде своја газдинства.

„Поред пољопривредне, пчеларство је  развојна грана Хомољског краја, тако да се знатна средства улажу и на том пољу, јер желимо да пчеларство развијемо како бисмо сачували квалитетне Хомољске брендове. Чињеница је да су нам овакве едукације из различитих области веома потребне, зато вам се захваљујем што сте нашли времена да дођете и чујете нешто корисно, ново и да размените искуство које већ поседујете како би ваша основна делатност била унапређена на боље“, рекао је председник општине Жагубица.

Занимљивости и новине из ратарства, заштите култура, сточарства и пчеларства презентовали су предавачи ПСС Пожаревац са којом општина Жагубица гаји дугогодишњу сардању.

Пчелари су такође имали прилике да чују више о болестима пчела и превенцији истих од г– дина Бобана Ђурића, начелника ветеринарске инспекције Пожаревац.

Поред Ђурића, део знања на учеснике предавања пренели су и г – ђа Звездана Јовановић, саветодавац заштите биља која је говорила о микотоксинима у зрну житарица, а Моника Божанић, саветодавац заштите биља казивала је о сузбијању корова и штеточинама које нападају луцерку.  О оснивању задруга говорила је Ана Ђорђевић, саветодавац прехранбене технологије, а интересантно је било и предавање Ненада Вујчића, о мерама унапређења у сточарству.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji