POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Општина Жагубица омогућила предшколцима безбедан и бесплатан превоз

Opstina obezbedila prevoz predskolacaЛокална самоуправа општине Жагубица обезбедила је бесплатан превоз малишанима, предшколцима, од куће до вртића и тако смањила трошкове родитељима чија деца похађају обавезан предшколски програм у дечјем вртићу „Полетарац“. Најмлађа популација становника, из шест насеља жагубичке општине где нема издвојеног одељења предшколске установе, сваког јутра са возачем Данијелом Јовановићем, путује и до 15 - так километара до „мале школе“ како би се првенствено дружила са осталим другарима и стекла нова знања пред полазак у школу. Путујућу групу чини 18. детета који долазе из Осанице, Рибара, Изварице, Јошанице, Вуковца и Милатовца. Поред поменутих, превоз се обавља и на релацији Сиге - Милановац, где путујућу групу чини 8. малишана, док је на  боравку у издвојеном одељењу у селу Милановац  укупно 15. детета.

Путовање им не пада тешко, а како кажу воле вртић. Возе се, некад у пратњи родитеља и васпитача, а често сами са сигурним возачима. Причају разне приче, певају песме и кажу да им никада није досадно. Родитељи их отпрате и дочекају, а на питање колико су и да ли су задовољни услугом превоза која је пружена установи „Полетарац“ истичу да им пуно значи и представља олакшање и у финансијском и у сваком другом смислу. Захвалност изражавају локалном руководству, а такође и возачима Данијелу и Станиши који савесно обављају свој посао, децу пазе и возе их сигурно и безбедно.

Поред ове помоћи вртићу, локална самоуправа општине Жагубица улаже и у сређивање просторија по селима. У плану су још улагања у поједине просторе, што ће, увек веселим и раздраганим малишанима, боравак у издвојеним одељењима учинити лепшим. Председник општине ЖагубицаСафет Павловић, истиче да је поносан на то што је локално руководство изнашло могућност да помогне деци и родитељима, а настојаће да активности спроводи и надаље:

„Са задовољством могу да истакнем да је локална самоуправа општине Жагубица јединствена на територији целе Србије у пружању овакве врсте услуга. Драго ми је да су родитељи задовољни, а такође могу да нагласим да је и сарадња са дечјим вртићем изузетно добра“, истакао је Павловић.

Поред услуге која је пружена предшколској установи „Полетарац“ Жагубица, општинско руководство излази у сусрет и захтевима фудбалера, културно – уметничких  друштава и осталих, тако да се два наменска комби возила по потреби користе и за неопходне услуге превоза свих удружења грађана са територије жагубичке општине.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji