Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Удружењe „Инвалиди Хомоља“ прославило 5. годишњицу постојања

1Skupstina Invalida HomoljaУдружење „Инвалиди Хомоља“ Жагубица одржало је пету јубиларну скупштину, на којој су се особе са инвалидитетом упознале са активностима удружења у протеклих годину дана и информисале се о даљим плановина у циљу побољшања услова живота и олакшања при обављању свакодневних активности. Удружење „Инвалиди Хомоља“ броји преко 180. чланова, истакла је оснивач др. Љиљана Илић и прецизирала да је задовољство сарађивати са особама које имају отежане могућности за живот, а ипак доста воље и снаге да се изборе за себе у друштву и донекле реше своје проблеме и потребе са пуно оптимизма. Присутнима се такође обратио и Душан Милосављевић, помоћник председника општине Жагубица.

„Испред општине Жагубица и у своје лично име честитам Вам  јубилеј пет година рада са жељом  да чланове Удружења служи добро здраваље. Општина ће и даље подржавати рад Удружења и пружати максималну помоћ“, истакао је Милосављевић.

Поред начелника Општинске управе и представника институција и организација које помажу рад Удружења инвалида општине Жагубица скупштини је присуствовао и г –дин Милан Стошић, председник Националне организације особа са инвалидитетом Србије као и Божидар Бојковић председник међуопштинске организације Савеза слепих Србије.

Г- дин Стошић је истакао да од укупне популације становништва у Србији 10 посто, на жалост, чине инвалиди различитих категорија, али су у малим срединама израженије и предрасуде, па су овакви скупови од изузетног значаја за мотивацију особама са посебним потребама. На питање како у најбољој мери помоћи особама са проблемом инвалидности како у малим тако и у урбаним срединама, Стошић је казао да треба појачати активности на едукацији окружења у смислу односа према особама са хендикепом и њихове укључености у свакодневне садржаје, јер је у малим срединама деликатно објединити све потребе које проистичу из природе хендикепа.

Поводом пете годишњице од оснивања Удружења“Инвалиди Хомоља“ Дејан Грујић поздравио је присутне пригодним говором, а свима који су у досадашњем раду пружили подршку у било да су то организације или појединци додељене су и захвалнице за залагање и помоћ.

Удружење ликовних уметника Хомоља је за ову приликуотворило и  изложбу слика у атељеу мотела „Врело“. Поставка изложбе ће за посетиоце бити отворена до дана одржавања хуманитарне аукције, а сав приход биће опредељен за помоћ Удружењу инвалида општине Жагубица за опремање просторије коју ће користити особе са посебним потребама.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji