Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Традиционални сусрет мештана Браничевског округа на привременом раду у иностранству

Sretenje u VicenciЧетврти сусрети мештана Браничевског округа који се налазе на привременом раду у иностранству и који се традиционално организују у италијанском граду Вићенца на Дан верског празника Сретења Господњег, 15.фебруара, ове године привукли су убедљиво највећи број учесника.

Највеће задовољство и највећи значај за све њих, како су истакли, била је посета председника општине Жагубица, господина Сафета Павловића.

Sretenje u ItalijiСусрети се организују са циљем очувања и јачања веза људи из матичне државе и расејања. Свечани дочек уприличен је по традиционалном српском обичају уз хлеб и со и срдачну добродошлицу, а одмах након сечења славског колача од стране свештеника Далибора Ђукића, који је и освештао трпезу, и овогодишњег  колачара, Славољуба Пауновића из Милановца, присутнима се обратио председник општине Жагубица Сафет Павловић, који је истакао да "управо овакви сусрети представљају шансу да се повежу наши потенцијали и капитал наших људи који живе и раде у иностранству, а локална самоуправа је спремна да у свему томе веома активно учествује и да свој допринос".

Добар начин да се наши људе окупе и проведу пријатне тренутке, одморе од посла, али и поразговарају о новим пословним идејама везаним за свој крај у чијем би развитку они могли да имају директно учешће покретањем одређених врста бизниса што би опет многима од њих омогућило сигуран посао у својој земљи, биле су теме и овогодишњих сусрета који су окупили неколико стотина наших земљака не само из Италије, већ и из Аустрије, Швајцарске, и још неколико држава из окружења. Заједно са председником општине Жагубица,господина Сафета Павловића, посети је присуствовао и господин Горан Милинковић, директор ОШ ”Јован Шербановић” из Крепољина. Ову врсту сусрета први је пре четири године организовао господин Горан Микшић, родом из Милановца, на привременом раду у Италији.

Најзначајније учешце у организацији овог догађаја имали су мештани Доње реке општине Жагубица на привременом раду  у Италији. Након срдачне добродошлице уследила је и свечана вечера  и лепо дружење, а госте је забављао оркестар „Свети грал”. За следећу годину организатори су обећали и знатно богатији културно уметнички програм што овај пут нису могли да реализују због техничких могућности сале, а сигурни смо да ће следећи сусрети “оборити и рекорд” по посећености. Не сумњамо у то јер, када су наши људи у питању - ентузијазам, добра воља и велико срце никад не мањкају, чак ни када су стотинама километара далеко од своје отаџбине.

Следећи сусрети биће организовани за Дан Сретења Господњег наредне године, а колачар ће бити Мики Здравковић из Близнака.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji