Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Успешно учешће општине Жагубица на Сајму пчеларства

1Zagubica na sajmu pcelarstva u Bg 2015Поред осталих привредних грана, развој пчеларстава у општини Жагубица представља један од приоритета, самим тим што подручје Хомољског краја обилује богатим пределима погодним за исхрану пчела. Стога је Сајам пчеларства био добра прилика да се пчелари Хомоља и остали љубитељи овог заната ближе упознају са иновацијама из света медарства, новом пчеларском опремом и да такође размене искуства. Општина Жагубица је у сардњи са Асоцијацијом за рурални развој Хомоља обезбедила аутобуски превоз за све заинтересоване пчеларе  у циљу стицања новог знања ради побољшања квалитета и квантитета меда.

Седми Државни Сајам пчеларства окупио је доста посетилаца и излагача из различитих крајева Србије и земаља окружења, а општина Жагубица поред индиректног учешћа, имала и директни наступ презентујући квалитетну пратећу опрему. Наиме, испред Асоцијације за рурални развој  Хомоља, пчеларску опрему изложило је домаћинство Миленковић из Жагубице„ВБМ“, а на штанду који је био веома посећен могли су се наћи најситнији детаљи опреме из ове области по приступачним ценама. Излагачки простор је првог дана Сајма посетио и заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић.

По речима Зорана Керића менаџера Асоцијације за рурални развој „Хомоље“ пчеларство је грана у коју треба улагати јер представља развојни потенцијал Хомоља па је стога помоћ коју пружа локално руководство од изузетно великог значаја како за удружења тако и за пчеларе појединце.

На Државној смотри  пчеларства нашли су се  пчелари практичари и произвођачи опреме за пчеларство, презентујући најновија достигнућа. Сајам је организовао Савез пчеларских организација Србије, а завршен је  01. марта.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji