Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Усвојен Предлог Стратегије одрживог развоја општине Жагубица

Dvadeseta sednica SO ZagubicaПредлог Стратегије одрживог развоја општине Жагубица за период од 2015. до 2024. године, била је једна од главних тачака коју су, између осталих, усвојили одборници Скупштине општине Жагубица на XX седници. Учешће је узело 22 одборника, а поред председавајуће Милене Пајић, скупштинском заседању су присуствовали: Сафет Павловић, председник општине Жагубица, Љубиша Јовкић, заменик председника, Оливера Пауљескић, посланик у Народној скупштини Србије, чланови Општинског већа, шефови ресорних одељења Општинске управе, као и директори јавних предузећа и установа.

Одборници су разматрали 14. тачака колико је било на Дневном реду и исте подржали, а најбитније је истакла председница Скупштине општине:

„Данас је скуппштинска већина подржала тачку број 10. Предлог Стратегије одрживог развоја општине Жагубица за период од 2015. до 2024. године, и сматрам је као најбитнију јер указује на правце развоја наше општине у наредних десет година. Јасно су дефинисана четири приоритета: економски развој, инфраструктурно опремање општине, подизање квалитета живота становништва и заштита животне средине и одрживо управљање природним ресурсима. Издвајам и тачку број 14. Предлог локалног акционог плана запошљавања за 2015. захваљујући коме ће локална самоуправа моћи да министарству поднесе захтев за учешће у финансирању предвиђених мера локалним планом. Одлука о утврђивању доприноса за уређење грађевинског земљишта на територији општине већ постоји, као и одлука о боравишним таксама али је сходно закону о планирању и изградњи донешена нова која је усклађена са законом“, истакла је Милена Пајић.

Поред поменутих, усвојени су и предлози Одлука и закључака о одређивању радног времена угоститељских, трговинских, занатских и услужних објеката на територији општине Жагубица, извештаја о раду Предшколске установе „Полетарц“ Жагубица за радну 2014. – 2015. годину и Предлог закључка о давању сагласности на годишњи план рада поменуте установе у текућој радној години, као и Извештај о раду Општинског већа за протеклу 2014.

Дужности су разрешени члан Управног одбора Предшколске установе „Полетарац“ Жагубица и школског Одбора Основне школе „Јован Шербановић“ Лазница, а на ова места именовани нови. Скупштинска већина је такође именовала и Милана Симића из Сига за новог вршиоца дужности Јавног предузећа Дирекције за изградњу и развој општине Жагубица. Закључујући сеницу, председник СО, захвалила је одборницима на квалитетном раду и доношењу битних одлука које ће допринети функционалнијем раду локалне самоуправе.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji