Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Председник општине Жагубица потписао уговоре са Удружењима грађана

Opstina Zagubica potpisala ugovore sa udruzenjimaКао и у прошлој буџетској години тако је и у 2015. општинско руководство општине Жагубица донело одлуку за издвајање одређених средстава ради помоћи Удружењима грађана и организацијама цивилног друштва од Општег и Јавног интереса који се финансирају из буџета општине Жагубица.

Приликом потписивања уговора, председник општине Жагубица, Сафет Павловић, је навео да се на овај начин подпомажу удружења са територије жагубичке општине, да боље развију планиране активности, и изразио наду да ће корисници расположива средства добро и рационално трошити у складу са потребама.

Драгана Милосављевић, председник комисије, прецизирала је да су удружења у обавези да средства искористе наменски по основу предатих пројеката и да су иста додељена по областима којих је укупно осам.

„Од укупно 25. пројеката програма уговоре је са председником општине Жагубица Сафетом Павловићем данас потписало 18. Удружења грађана који су по конкурсу стекли право на добијање средстава, а 7. је одбијено. Износ одобрених средстава је 13.134.000 динара“, навела је Драгана Милосављевић.

Одлука о избору програма - пројеката Удружења грађана и организација цивилног друштва од Општег и Јавног интереса који се финансирају из буџета општине Жагубица за 2015. годину донета је и спроведена из области: пољопривреда и народно стваралаштво, култура, хуманитарни и остали програми, заштита животне средине, здравствена и заштита животиња, борачко инвалидска заштита и помоћ старима.

У име свих председника и представника који су добили уговоре, Бранислав Живковић, председник ловачког удружења „Јован Шербановић“ Жагубица рекао је да су средства умногоме значајна подједнако свима и захвалио локалној самоуправи за помоћ, несебичну подршку и разумевање. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji