Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Локална самоуправа општине Жагубица подржала образовање младих

Opstina Zagubica dodelila stipendije studentimaЛокална самоуправа општине Жагубица ове године определила је знатан износ новчаних средстава у циљу доделе студентских ђачких стипендија и тиме подржала све ученике у стицању знања из различитих области. Председник комисије за доделу стипендија Горан Милинковић, уз несебичну захвалност према локалној управи, каже да је један део обавеза око доделе завршен, а оно што предстоји јесте потписивање уговора како би све било спроведено како ваља и у складу са правилима:

„У име комисије константујем да је укупан фонд за стипендије ученика и студената 3,5 милиона динара.  После објављеног конкурса у листу Реч народа, уследиле су пријаве које смо прегледали, тражили допуне и стипендије доделили онима који имају право по конкурсу. Услове за стипендије испунило је 12. ученика средњег образовања 59. студената, 11. апсолвената и 4. студента мастер студија. Што се тиче финансијских средстава ђачке стипендије су исте, али се студентске разликују сходно прописаним условима по просеку и години студија као и да ли у породици живи са родитељима или не. Студентске и ђачке стипендије ће се исплаћивати у десет месечних рата, почетак исплате ће бити крајем фебруара, док ће се апсолвентима новац исплаћивати у шест рата. У име комисије која је радила на додели стипендија захваљујем, још једном, локалној управи и целој комисији која је радила посао. Мислим да ће се пракса наставити, да ћемо бити добар пример и осталим локалним самоуправама, да се младо становништво након школовања врати и задржи у својим местима, а не да одлази у друге градове“, издваја Милинковић.

Ово је још један доказ да локална самоуправа мисли о образовању младих, да их помаже максимално, желећи да их задржи на овом простору.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji