Општина Жагубица

Одржана XIX седница Скупштине општине Жагубица

19 sednica SO ZagubicaНа XIX  седници Скупштине општине Жагубица на којој је учествовало 22. од укупно 33. одборника полемика се водила о значајним питањима битним за боље функционисање како локалне самоуправе, тако и самих мештана жагубичке општине. Заседањем је председавала Милена Пајић, председник Скупштине општине Жагубица, а поред председника општине Сафета Павловића и његових сарадника на деветнаестом скупштинском заседању присутна је била и Оливера Пауљескић, посланик у Народној скупштини Републике Србије.

Поред предлога Решења о давању сагласности на годишњи програм пословања Јавних предузећа општине Жагубица једна од најважнијх тачака која је усвојена једногласно од старне скупштинске већине била је Предлог Решења о давању сагласности на коначан нацрт јавног уговора о давању концесије за обављање комуналне делатности сакупљања и транспорта комуналног отпада са подручја општине Жагубица. Такође су усвојени и Предлози Решења о престанку мандата вд. директора Културно – просветног центра „Јован Шербановић“ Жагубица и именовању новог, те ће ову функцију у наредном периоду обављати Драгиша Вучковић из Рибара. Одборници  су усвојили и извештај о раду Штаба за ванредне ситуације  општине за 2014. годину и дали сагласност на Предлог годишњег плана рада Штаба за деловање у ванредним условима за текућу 2015.

Милена Пајић, председавајућа седницом, захвалила је на крају одборницима на квалитетном раду и истакла:

„ Са XIX седнице Скупштине општине Жагубица издвојила бих усвојено решење о давању сагласности на концесију за обављање комуналне делатности сакупљања и транспортовања комуналног отпада са подручја општине Жагубица. Као што је познато још прошле године је расписан конкурс за достављање понуда, а комисији за спровођење конкурса пристигла је само једна понуда. Као што је заменик општине рекао комисија је утврдила да је понуда благовремена и исправна, тако да ће уследити закључење уговора са фирмом А.С.А Еко.д.о.о из Београда. Такође бих као битно за ову скупштину издвојила и давање сагласности на годишњи програм пословања Јавних предузећа општине Жагубица, Туристичке организације, Дирекције за изградњу и развој и ЈКП „Белосавац““, истакла је Милена Пајић. 


Arhiva

Main Menu