Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Компанија А.С.А. проширује услугу сакупљања отпада и на подручје општине Жагубица

Potpisivanje ugovora opstine Zagubica i kompanije ASAУ општини Жагубица уприличено је потписивање уговора о поверавању обављања комуналне делатности између општине Жагубица и компаније .А.С.А. д.о.о.из Београда. Општинском одлуком о одржавању чистоће компанијиА.С.А. је поверен посао обављања комуналне делатности сакупљања и одвожења комуналног отпада са подручја општине Жагубица. Услугом одношења смећа ће бити покривене све месне заједнице општине Жагубица: Жагубица, Лазница, Селиште, Милатовац, Суви До, Изварица, Рибаре, Вуковац, Јошаница, Осаница, Крепољин, Брезница, Сиге, Милановац, Крупаја, Медвеђица,  Близнак и Липе.

Уговор су потписали: Сафет Павловић, председник општине Жагубица  и г – дин Бојан Марковић, генерални директор за компанију .А.С.А. у Србији.

Сафет Павловић, председник општине Жагубица, је том приликом рекао:

„С обзиром да се општина Жагубица неколико година сусретала са проблемом изношења и депоновања смећа, са задовољством могу да изјавим данас да смо тај проблем успешно решили. После спроведеног конкурса потписан је уговор са предузећем А.С.А. који је био једини учесник конкурса. Неколико месеци уназад док је конкурс трајао поменуто предузеће је радило на истим пословима као подизвођач нашем Јавном комуналном предузећу. Грађани општине Жагубица су изузетно задовољни пруженом услугом, тако да је данашње потписивање уговора само потврда наше даље сарадње, прецизирао је  Павловић.

Potpisivanje ugovora - Zagubica i ASAГосподин Бојан Марковић, генерални директор за компанију .А.С.А. у Србији, истакао је да услугу сакупљања и транспот отпада компанија А.С.А до сада пружа за више од 150.000 становника у 7 општина:

“Наша услуга се односи на целокупну територију општине и обухвата бесплатну поделу посуда за сакупљање отпада. Спектар услуга се стално проширује и модернизује. На тај начин сав настали отпад се уводи у организован систем сакупљања и смањује се стварање дивљих депонија, за чије чишћење су општине издвајале велике своте новца. Сами смо свесни утицаја дивљих депонија на животну средину и зато бих овог пута похвалио општину Жагубица зато што су препознали пре свега интерес својих грађана и одлучили да уреде територију своје општине и буду добар пример и другим општинама Браничевског округа – изјавио је г – дин Марковић.

Иначе, компанија .А.С.А. у Србији послује од 2006. године, развија и руководи са два  регионална центра за управљање отпадом: Кикинда и Лапово који су изграђени по највишим еколошким и ЕУ стандардима.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji