Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржана манифестација „Старци“ у Вуковцу

Manifestacija Starci u Vukovcu 2015Под покровитељством локалне самоуправе општине Жагубица, Месна заједница села Вуковац организовала је манифестацију „Старци“. Традиционално окупљање мештана 14. јануара на дан Православне Нове године, датира још из давних времена, а уз финансијску подршку локалног руководства одржава се већ четврти пут. Уз различите креативне маске и костиме, претежно млађа популација села, маскира се у „старце“ који забављају присутне и на тај начин спроводе древни обичај прославе „Малог Божића“. Уз кувано вино, ракију и чај могло се и загрејати, а меса са роштиља било је на претек.

Изузетно лепо време измамило је велики број како староседелаца Вуковца, тако и омладине да дођу  и пропрате занимљиво дешавање у центру села. Неизоставно,  дешавању је присуствовао и председник општине Сафет Павловић са сарадницима који је разговарао са мештанима и свима пожелео срећну Нову годину по јулијанском календару.

По речима Јовице Траиловића, председника Месне заједнице „Борац“, насеље Вуковац  је препознатљиво баш управо по „Старцима“ који чувају обичај од заборава: „Последњих година овај догађај помаже локално руководство општине Жагубица, а изузетно ми је драго што је локална управа одлучила да подржи сеоско окупљање на дан „Малог Божића“ који се слави“, истакао је Траиловић и пожелео да манифестација живи још много година уз што већу посећеност. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji