Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Паљење бадњака протекло у радости и весељу

Paljenje Badnjaka u HomoljuTрадиционално паљење Бадњака пред најрадоснији хришћански празник Божић, одржано је и у општини Жагубица. Паљењу бадњака претходила је сеча храстовог дрвета на Бадњи дан која је радосно протекла у Жагубици. Неколицина мештана обишла је потом зграду Oпштинске управе где их је срдачно уз пригодне поклоне дочекао председник општине. Свечани чин паљења бадњака обављен је у свим црквама и манастирима на подручју жагубичке општине, па тако и у насељу Крепољин. Поред православних верника вечерњој молитви у цркви светог Стефана присуствовао је и Сафет Павловић, председник општине Жагубица.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић обишао је на Бадњи дан, 06. јануара и  подручје Доње реке и са верницима пратио освештење Бадњака у селима Сиге, Милановац и Крупаја.

Свету литургију у селу Лазница служио је јереј Небојша Ђокић, а паљење бадњака обављено је у порти цркве Светог Ђорђа где су најмлађима даривани поклони за Божић и пакетићи са слаткишима.

Хладан зимски дан није омео ни вернике да се окупе у порти манастира „Тршка“ и увеличају чин паљења бадњака који је ове године обавио игуман Макарије Тошић.  По традицији најлепше жеље верницима који Божић славе по јулијанаском календару упутио је и свештеник, протојереј Илија Милановић у порти цркве у Жагубици где је Бадњак упаљен по завршетку вечерњег богослужења.

Дан пред Божић у општини Жагубица протекао је у весељу уз ватромет и ведро расположење како и доликује прослави Божића, једном од највећих хришћанских празника. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji