Општина Жагубица

Уређена депонија у Жагубици

Uredjena deponija smeca u ZagubiciПредседник општине Жагубица Сафет Павловић са сарадницима обишао је 24. децембра депонију смећа у Жагубици чије уређење преставља важан корак са циљем квалитетнијег и здравијег живота свих мештaна. Велика количина смећа која се до сада налазила на путу, тачније поред неуређеног простора за одлагање истог, од сада ће имати своје место. Уређење депоније било је један од битних планова локалне управе у протеклом периоду, а с обзиром да се разно смеће од сада неће налазити на главном путу житељи Жагубице ће се и лепше осећати одлазећи  до својих салаша и имања. Према речима заменика председника општине Жагубица Љубише Јовкића, сви мештани ће од сада несметано моћи да смеће одлажу  на депонију.

,,Локална самоуправа издвојила је одређена средства да реши овај проблем. Депонија је чишћена у неколико наврата, и стално је долазило до проблема, стога је сада урађен зид да не може да се приђе са сваке стране већ на за то одређено место. Направљен је само један улаз у депонију, тако да је мештанима омогућено да уђу и да сво смеће које се не баца у за то предвиђене контејнере и канте ту одложе“, истакао је Јовкић.

Очување здраве животне средине Хомољског краја је такође један од приоритета локалне управе општине Жагубица, а решавањем овог проблема постигнут је управо и тај циљ, да околина буде здрава, а мештани задовољни.


Arhiva

Main Menu