Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржан први Карате kуп „Крепољин 2014“

Prvi Karate kup Krepoljin 2014Протекли викенд у општини Жагубица био је у знаку спорта јер је насеље Крепољин било домаћин великог Карате купа „Крепољин 2014“. У сарадњи са општином Жагубица и Oсновном школом „Јован Шербановић“,Kарате клуб “Пантери“ организовао је спортско надметање у катама и борбама. Први карете куп у Крепољину отворио је председник општине ЖагубицаСафет Павловић истакавши да на овај начин, организујући спортска дешавања, локално руководство жели да се деца ангажују бавећи се различитим спортским дисциплинама и да на тај начин развијају спортски дух доприносећи развоју здраве средине.

Такмичење је протекло фер и коректно у доброј „спортској“ атмосфери, а основна школа из Крепољина је још једном оправдала поверење, јер се и овога пута показала као добар домаћин.

„Ово такмичење је пријатељског карактера али има велики значај јер учествује и неколико репрезентативаца који треба да докажу своју форму пред Светско првенство у Фудокан каратеу које ће бити одржано у Италији. Фудокан федерација је на светском нивоу јако бројна, има 78. Земаља, а исту је формирао проф. Др. Илија Јорга. Карате клуб „Пантери“ је од скоро приступио и овој федерацији, а располаже талентованим такмичарима где ће неколико њих вероватно изборити статус репрезентативца, а надам се да ћемо постојећи ката тим „пантера“ успети да припремимо добро до почетка такмичења у Италији. Што се тиче самог такмичења данас, организација је добра, а надам се да ће се карате развијати у општини Жагубица надаље, и бити на већем нивоу са тенденцијом постизања већих резултата. Данас је учешће узело око стотинак такмичара, а неколико клубова је отказало долазак због лоших временских услова“, истакао је Милош Сенић, председник Фудокан Савеза Србије.

Заслужене пехаре и дипломе добили су „најбољи“: за прво место у свеукупном пласману Карате клуб“ Чачак“ из Чачка,  друго Карате клуб „Реикон“ Краљево и за трећу позицију клуб „Кнез Лазар“ Ћуприја. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji