Општина Жагубица

Упућена помоћ општини Мајданпек

Zagubica uputila pomoc MajdanpekuЦрвени крст општине Жагубица упутио је хуманитарну помоћ општини Мајданпек, чиме је локало руководство истоимене општине показало солидарност у ванредној ситуацији и разумевање за тешке околностиу којима данима живе грађани суседне нам општине.

4. децембра отпремљено је 1500 литара пијаће воде која је житељима Мајданпека и окoлине тренутно поред осталих потребштина неопходна. Приликом утовара 300 балона воде, Љубиша Јовкић, заменик председника општине Жагубица, истакао је да општина Жагубица саосећа са угроженим становништвом Србије у ванредним околностима па се тако локална управа труди да изађе у сусрет свима којима је помоћ потребна.

„ У овом случају суседној општини Мајданпек потребна је велика помоћ и подршка како би лакше изашли из ситуације у којој се тренутно налазе. Солидарни смо и увек отворени за сваку врсту сарадње када је у питању било каква донација у виду хуманитарне помоћи. Након разговора са председником општине Мајданпек  Дејаном Вагнером и председником скупштине општине Славишом Божиловићем, који смо обавили данас, одлучено је да се ова помоћ коју ћемо отпремити састоји од одређене количине воде која је неопходна у датим условима. Уколико буде било потребе одазваћемо се позивима за помоћ и надаље а исту ћемо упутити у домену својих могућности“, рекао је заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић. 


Arhiva

Main Menu