Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Обележен 3. децембар - Дан особа са инвалидитетом

Obelezen dan invalida u ZagubiciМеђународни дан особа са инвалидитетом обележен је 3. децембара широм Србије, а тема је заснована на циљу потпуног и једнаког уживања људских права и учешћа у друштву особа са инвалидитетом. Годишње обележавање овог датума има за циљ да промовише разумевање проблема инвалидитета и мобилизира подршку за права и добробит особа са посебним потребама. У  Жагубици је „Дан инвалида“ обележен свечаним пријемом чланова удружења „Инвалиди Хомоља“ код председника општине који је са представницима Удружењаи инвалидима разговарао о актуелним проблемима и резултатима постигнутим у Удружењу „Инвалиди Хомоља“ протеклих годину дана.

Сафет Павловић, председник општине Жагубицаистакао је током разговора, да је приоритет обезбеђивање просторија за окупљање инвалида у Жагубици и такође рад на стварању што бољих услова за живот свих особа са инвалидитетом са подручја општине. Поред истакнутих приоритета, значајна помоћ пружа се и кроз пројекат „Помоћ у кући“.

„ Општина Жагубица настоји да кроз различите пројекте помогне особама са инвалидитетом, а један од начина је и реализација пројекта „Помоћ у кући“ који општина Жагубица реализује од септембра па до марта 2015. године. Средства за овај пројекат обезбеђена су из Министарства за рад, запошљавање и социјалну политику Владе Републике Србије, а пружалац услуге у општини Жагубица је Асоцијација за развој која запошљава три неговатељице на овом пројекту које у насељима где се указала највећа потреба пружају услуге за 19 корисника. Значајан део услуге састоји се у пружању психосоцијалне подршке корисницима, као и пружању услуга око обављања свакодневних послова у кући. Општина Жагубица настоји да на овим пројектима обезбеди додатна средства за одрживост овакве услуге“, истакла је Александра Ђорђевић, кооординатор на пројекту.

Удружење „Инвалиди Хомоља“ постоји већ пет година, а тренутно броји 183. члана са подручја Жагубице и Крепољина са околином.У оквиру обележавања 3. децембара, Међународног дана особа са инвалидитетом у мотелу „Врело“ уприличен је и свечани ручак за чланове Удружења, како би се особе са посебним потребама разонодиле, и у друштвуна тренутак заборавиле на свакодневицу и проблеме са којима се сусрећу.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji