Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Успех каратиста Жагубице на турниру у Суботици

Uspeh žagubičkih karatista na turniru u SuboticiСуботица је 23. новембра била домаћин 48. Светониколског турнира у каратеу. Микулаш, како се популарно зове ово традиционално такмичење у борилачким вештинама организује се годинама уназад на нивоу региона Европе  истакао је Жико Бећановић, професор доктор „10. Дан Соке“ и прецизирао да у Србији има неколико карате федерација које сјајно раде и боре се да развију карате спорт, што се потврђује  свакодневно пријемом нових чланова. О самом турниру каже:

„ Турнир има богати традицију која успе да окупи  увек од 500 до 700 деце. Куриозитет представља да сваке године поделимо од 150 до 200 пакетића за најмлађе што смо и овога пита учинили. На такмичењу ове године учествује 48. клубова и осам секција и 12 држава са својим представницима, такмиче се представници            8 држава а остали или суде борбе или су у пратњи такмичара. Пре неколико година турнир је  био јачи са представницима око 20. држава и више из Канаде, Аустралије, Јапана , Мексика итд, последњих година нешто слабија посећеност, али је дефинитивно младих у каратеу све више, што је и потврда да се у Србији и свету овај спорт развија и напредује „пуном паром“. Ово је смотра борилачхих вештина где сви налазе себе. Планирамо да у наредном периоду селектујемо екипе а тренутно са тренерима договарамо план рада за наредну годину, који ће са такмичарима ускладити темине за наредна такмичења и турнире који ће стартовати већ фебруара 2015. године“ истакао је проф. Др. Жико Бећановић, председник Савеза каратиста.

На борилиштима, међу такмичарима своје место нашли су и чланови карате клуба „Пантери“ Жагубица који су остварили савидне резултате: 11. Златних, 4.сребрне и 3. бронзане медаље на шта је тренер истоименог клуба Жељко Филиповић изузетно поносан. Завршница турнира у Суботици за каратисте „Пантера“ била је успешна, а ово спортско дешавање ће засигурно многи упамтити по презентацијама основних техника у карате спорту.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji