POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Завршен 9. Етно сајам хране и пића

Zagubica na sajmu Etno hrane i pica 2014Под слоганом „Утемељење робне марке етно производа“ одржан је Етно сајам хране и пића, највећа смотра произвођача традиционалних производа намењених тржишту у Србији и региону Југоисточне Европе. Учешће је узело око 400 произвођача из Србије и земаља окружења, а представљено је више од 1500 призвода ручне израде од органски гајених сировина са циљем афирмације традиционалних производа као битног елемента туристичке понуде и повећања броја производа са заштићеним географским пореклом. Током четири дана, колико је трајао Сајам, понуду је представила и Туристичка организација општине Жагубица, а директор Мартина Лукић истакла је да је понуда ове године нешто богатија , самим тим што има нових излагача који представљају Хомоље. Такође је прецизирала:

„Ове године нам је као и претходних, у помоћ притекла Регионална привредна комора Пожаревац под чијим покровитељством смо наступили на деветом Етно сајму. Широка „палета“ домаћих производа хране и пића излагача са географског подручја Хомоља који своје „специјалитете“ справљају по посебној рецептури, нашла се на штанду Туристиче организације општине Жагубица. Такође, у такмичарском делу наступила је и Техничка школа Жагубица. Међу награђенима било је и домаћинство Николић из Крепољина које је добило диплому за најукуснији „сируп од дрена“, што за општину Жагубица представља изузетан успех с обзиром на велику конкуренцију по категоријама“.

Потпредседник Регионалне привредне коморе Пожаревац  Милица Митковић, оценила је као позитивно и успешно учешће излагача из Браничева и Подунавља и истакла веома коректну сарадњу са општином Жагубица.

Сајам је ове године одржан под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, а исти је завршен 29. новембра 2014. године.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji