Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Почетак израде стратегије социјалне заштите општине Жагубица

Inicijalni sastanak za izradu strategije socijalne zastite Opstine ZagubicaУ оквиру реализације пројекта „Изградња одрживих услуга, послова и организација“ који финансира Делегација Европске уније у Србији кроз програм „ЕХCHANGE 4“, обезбеђена је подршка изради Старатегије развоја социјалне заштите општине Жагубица. Овај стратешки документ поставиће петогодишњи мултисекторски приступ развоја социјалних услуга у складу са релевантним српским развојним плановима и ЕУ програмима за период  до 2020. године. Први иницијални састанак одржан је 26. новембра у општини Жагубица на којем су учешће узели сви релевантни чланови заједнице. Учеснике састанка поздравио је Љубиша Јовкић заменик председника општине Жагубица, истичући  да на пројекту заједнички учествују општине Жабари и Жагубица и  да је интерес општине Жагубица остварен кроз више видова, где је посао добило 13 лицa, а кроз пројекат прошло преко 70. корисника који користе услуге.

 Стратегија развоја социјалне заштите општине Жагубица биће усклађена са српским законодавством које регулише област социјалне  заштите, а спровођење ће бити утемењено не само на средствима локалне самоуправе већ и отворено према расположивим националним и европским фондовима. Сходно препознатим добрим решењима, Стратегија развоја социјалне заштите општине Жагубица биће заснована на сарадњи међу секторима социјалне заштите, здравства, образовања и запошљавања. У изради стратегије као и у њеном спровођењу уз основну подршку локалне самоуправе, предвиђена је сарадња јавног и цивилног сектора уз спремност да се у њену реализацију под равноправним условима укључи и приватни бизнис.

Процес стратегије развоја социјалне заштите општине Жагубица укључује све релевантне актере у локалној заједници који су током састанка представили потребе корисничких група  и према њима дефинисали достижне резултате и циљеве. Стратегија развоја социјалне заштите за период од 2015 до 2020. године биће поднета на разматрање и усвајање Скупштини општине Жагубица на децембарском заседању на коме ће се усвајати и буџет за наредну годину – чиме ће од самог почетка ова стратегија бити базирана на реалним финансијским основама као предуслову остварења планираних резултата. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji