Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Анксиозност - најчећи проблем пацијената

dr Dragan MilosevicСвакодневно, све већи проблем становништва последњих година свакако представљају неуролошки проблеми са којима се већина пацијената јавља лекару.Према истраживањима, осим побољшања дијагностичких процедура и напредовањем технике, укључен је низ нових лекова и терапијских процедура у циљу бољег лечења.

По мишљењу стручњака из ове области болест нервног система, тј. мозга, кичмене мождине, периферних нерава и мишића, може имати озбиљне последице уколико се не лечи на време. Лечење појединих неуролошких болести може бити врло “једноставно”, док појединих, врло комплексно – усмерено превасходно ка узроку, а потом и ка симптому. При томе се употребљавају различите формулације лекова, оперативно лечење, физикалне процедуре и други третмани.

Један од стручњака неурологије,дрДраган Милошевић, специјалиста неуропсихијатар,пацијентима je указао на симптоме проблема неуролошке природе и дао корисне савете за решавање истих.

"Највећи проблем "данашњице" јесу главобоље које се јављају код млађе популације, а са старошћу су све чешће, затим врло честа патологија су на жалост мождани удари и дегенеративна обољења кичме у виду ишијалгија. Све већи је број дементних болесника, а од психијатријских проблема имамо доста паничних поремећаја, доста страхова и депресивност који су све изразитије. Врло често људи који имају хипертензију, дрхтавицу, осећају малаксалост и слично греше јер одлажу одлазак лекару. Веома је важно обратити пажњу на учестале проблеме који изазивају појаву изразите напетости, анксиозности и депресивности са паничним страхом. Сви ови поремећаји се изузетно лепо и квалитетно лече уколико се особа на време обрати лекару", прецизира Др Милошевић.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji