Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржана 40. седница Oпштинског већа

40 sednica Opstinskog veca ZagubicaУ Жагубици је 06. новембра одржана 40. седница Oпштинског већа на којојје разматрано укупно 23. тачке колико је са допунама садржао дневни ред. Након једночасовног заседања где су већници донели и усвојили битне и важне одлуке, заменик председника Љубиша Јовкић је истакао:

"На овој седници разматрано је низ важних питања од којих је свакако најважнија Одлука о изменама и допунама одлуке о буџету за 2014., односно Предлог ребаланса буџета који ће одборници разматрати на наредној седници Скупштине општинезаказаној за 12. новембар. На крају сваке календарске фискалне године дискутујемо о  Ребалансу буџета и након републичког ребаланса истог, посветили смо се изради ребаланса локалног буџета, а све у циљу да оне ствари које су се у току године промениле у складу са одлукама Владе и појединих Министарстава уклопимо у наш буџет. Надам се да ће ребаланс буџета бити усвојен на наредној седници Скупштине општине и да ћемо до краја године функционисати нормално и испунити највећи део финансијских обавеза које смо на почетку године и зацртали. Општинско веће је усвојило и остале тачке дневног реда, међу којима ће се на седници Скупштине општине говорити и о новој Одлуци о стипендијама за ученике и студенте са територије наше општине. Сматрам да је усвајање ове одлуке јако важно и да је свакако наши ученици са нестрпљењем очекују, јер је у овим тешким временима ово значајан вид помоћи коју општина Жагубица пружа студентима и средљошколцима у циљу мотивације за учење и боље стицање знања", навео је Јовкић.

Милени Пајић, председнику СО Жагубица ово је било прво присуство седници  општинског већа, након постављања на функцију председника СО Жагубица те је изнела своје виђење о заседању:

"Поред ребаланса буџета и одлуке о стипендирању ученика које ће се наћи на скупштинском заседању 12. новембра, издвојила бих предлоге Одлука о плановима генералне регулације за четири насеља  Лазницу, Суви До, Крепољин и Жагубицу. На овој седници чланови већа усвојили су и тачку која се на дневном реду нашла на захтев Јавног правобраниоца, а из разлога што је на снагу ступио нов закон о јавном правобранилаштву. Потребно је донети нову одлуку општине Жагубица, јер се по новим одредбама закона јавни правобранилац бира на пет година, а не на четири као према старом правилнику закона, што су битне измене", навела је Пајићева.

Седници су поред заменика председника општине, председника СО и осталих чланова већа присуствовали и начелник Општинске управе Животије Илић, начелник одељења за финансије и буџет Влада Тодоровић, као и представници Јавних предузећа и установа.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji