Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Додељена награда најбољем ватрогасцу

Dodeljena nagrada najboljem vatrogascuПоводом  Дана заштите од пожара који се сваке године обележава 07. новембра, уприличен је свечани пријем у Жагубици за припаднике ватрогасно - спасилачке јединице Пожаревац, огранак Жагубица које је примила председник СО Милена Пајић. У име Скупштине општине и локалне самоуправе општине Жагубица Пајићева је честитала празник, пожелела пуно успеха у раду и обављању свакодневних активности и похвалила залагање и труд при интервенцијама које су "ватрогасци" у већини случајева успешно, брзо и квалитетно обавили. Пријему је поред командира ватрогасно - спасилачке јединице и осталих запослених у одељењу у Жагубици присуствовао и др Горан Ђорђевић, начелник сектора за ванредне ситуације који је током разговора истакао добру сарадњу са локалном управом општине Жагубица.

"Свака општина на нивоу Браничевског округа определила је по једну награду за припаднике ватрогасно - спасилачких јединица, па смо тим поводом данас овде. Истакао бих да овако мала јединица која броји свега осам запослених функионише доста добро.Ове године посебно имали су пуно интервенција које су са успехом обавили  уз велико и несебично ангажовање. Ми смо један од ретких округа у Србији, где током мајских поплава није било повређених и погинулих, а успели смо и да заштитимо све виталне објекте на овом поднебљу", истакао је Ђорђевић.

О резултатима рада ватрогасне јединице одељења у Жагубици говорио је командир Радиша Симеоновић, а начелник штаба за ванредне ситуације и самостални полицијски инспектор Славољуб Цојкић, нагласио је да се сарадња између општине Жагубица и  једнице ватрогасаца Жагубице огледа у адекватној помоћи локалне управе приликом сваке веће интервенције. Такође је честитао "Дан службе" свим припадницима ватрогасно-спасилачке јединице и изразио уверење да ће као и до сада брзо и ефикасно деловати у случају потребе заједно са свим релевантним институцијама.

Награда за активност, изразито залагање и најбоље резултате у раду у текућој години припала је ватрогасцу Милету Милетићу из Рибара, а исту је уручила председник СО Жагубица Милена Пајић.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji