Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржан Сајам запошљавања у Жагубици

Odrzan Sajam zaposljavanja u ZagubiciУ Жагубици је у понедељак, 27.октобра, одржан други по реду Сајам запошљавања за пословну 2014.годину за подручја Жагубица и Петровац на Млави, који је обухватио велики број излагача-послодаваца уз изузетан одзив незапослених лица. Отварању Сајма присуствовали су представници општине Жагубица, а сајам је отворила директор НСЗ филијала Пожаревац, Соња Мирић, која је у изјави за РТВ "Хомоље" истакла да овакви сајмови у просеку смањују број незапослених за око 30% и да је одзив на овом сајму -импозантан. По њеним речима, структура незапослених у општини Жагубица су углавном млади до 30 година, сто је слична слика са осталим местима у Србији, с тим је стопа незапослених у Браничевском округу најмања у нашој земљи, због пољопривреде као претежне делатности становништва и великог броја људи на привременом раду у иностранству који се мери десетинама хиљада.

Значај организовања оваквих сајмова за општину Жагубица и њихов допринос смањењу броја незапослених истакла је и Милена Пајић, председник СО Жагубица, која је додала и да се тренутно у нашој општини реализују два јавна рада у оквиру којих је упошљено 6 особа са инвалидитетом.

На Сајму, који се ове године организује по четврти пут у Жагубици, учествовало је 15 послодаваца, а прилику да добије посао има 55 радника, претежних занимања - радник у дрвнопрерађивачкој индустрији, продавци, продавци осигурања, кувари. Послодавци су исказали потребе и за запосљавањем особа са инвалидитетом.

Изузетан одзив мештана сведочи о неопходности организовања оваквих сајмова, а кандидати који буду испунили очекивања послодаваца и успели да изборе своје место у оштрој конкуренцији, прекинуће досадашњи "стаж" на евиденцији незапослених лица. Остали ће бити у прилици да потраже себи посао на следећем оваквом сајму који ће НСЗ организовати у сарадњи са општином Жагубице наредне године.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji