Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Обележен Дан здраве хране у издвојеним одељењима школе "Моша Пијаде"

Dani zdrave hrane u Suvom Dolu i MilatovcuОсновна школа "Моша Пијаде" Жагубица са припадајућим одељењима из Сувог Дола и Милатовцапридружиласе обележавању Светског дана здраве хране, организујући пригодну свечаност у поменутим издвојеним одељењима. Приређене су изложбе  здраве хране, у чијој су припреми  учествовали запослени ове образовне установе, родитељи и ученици. Радмила Оштрељановић, патронажна сестра Дома здравља Жагубица, говорила је о значају здраве хране истичући да око 60 одсто становника Србије има вишак килограма, а један од главних узрока је неправилна исхрана, стога треба променити лоше навике и хранити се здраво, а да би се избегла гојазност, најбитније је јести редовно и обавезно доручковати.

Циљ ове манифестације је промоција здравих  животних навика, здраве разноврсне и правилне исхране, а организатори су се потрудили да трпезе буду пуне и лепо украшене. Последњих година се све чешће организују предавања и изложбе здраве хране по школама и то с разлогом јер су ученици циљна група која треба да стекне основне навике о правилној исхрани. Како у Сувом Долу тако и у Милатовцу основци нижих разреда припремили су кратке рецитације о здравим намирницама које свакоднево користимо у исхрани.

Едукативно предавање о здравој исхрани за ученике Oсновне школе "Моша Пијаде" и припадајућа одељења биће одржано 30. октобра у холу истоимене школе, а предавач ће бити еминентни стручњак из области исхране др. Саша Дражиловић, специјалиста хигијене и субспецијалиста исхране Завода за Јавно здравље Пожаревац.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji