Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Општина Жагубица домаћин 20. Међународне Горанске ликовне колоније

20 Medjunarodna Goranska likovna kolonija u ZagubiciОпштина Жагубица угостила је 16. октобра уметнике, сликаре и скулпторе из Србије и суседних земаља, учеснике 20. Међународне ликовне колоније која је одржана у галерији мотела "Врело". Истог дана одржана је и  9. Међународна ликовна колонија Удружења ликовних уметника Хомоља "Хомоље Арт", што представља јединствен спој за врхунске уметнике који су у исто време стварали изузетне слике претежно са мотивима Хомоља, а такође и велики успех за општину Жагубица јер се први пут дешава да се две Међународне Колоније одрже истовремено.

Жагубицу је посетило 18. сликара и 2. скулптора које је са великим задовољством примио председник општине Жагубица Сафет Павловић, истакавши да су слике право богатство јер садрже управо детаље и мотиве који су обележје једног краја стварајући сликарима  инспирацију за нова уметничка дела. Павловић је поздравио госте и пожелео пријатан боравак у Жагубици.

"Горанска колонија је јединствена по томе што су изложбе до сада поставњене у најмање 20. градова Србије, а до сада су на истој учешће узели представници 150. земља света и земаља окружења, што је још један плус напорима оног што смо до сада урадили укључујући и афирмишући између осталих општину Жагубица као малу средину", навео је Мирослав Михајловић, секретар Покрета Горана Србије.

Уметници су приликом посете Жагубици обишли зграду Старог дома која је у фази адаптације, а где ће бити постављен легат академика Светомира Арсића Басаре, затим поставку изложбе скулптура у Дому културе у Жагубици и Галерију УЛУХ - а. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji