Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Обележен Дан здраве хране у Лазници

1Svetski dan zdrave hrane u Laznici 2014Према Календару здравља, 16. октобар обележава се као Светски дан хране. У складу са овим датумом, месец октобар је проглашен за Месец правилне исхране. Разноврсна и правилна исхрана постала је тренд у свету, па и код нас, и веома је заступљена као тема разговора у свакодневном животу. Слоган овогодишњег обележавања Светског дана хране је: "Брини о земљи, нахрани свет". Генерална Скупштина Уједињених нација одредила је 2014. годину као „Међународну годину породичне пољопривреде“ што потврђује да међународна заједница препознаје значај доприноса породичне пољопривреде и безбедности хране у свету. Ове године се ставља акценат на значајну улогу породичне пољопривреде у искорењивању глади и сиромаштва, обезбеђивању хране и исхрану, на побољшање животног стандарда, управљање природним ресурсима, на заштиту животне средине и постизање одрживог развоја посебно у руралним подручјима.

Светски дан здраве хране традиционално се обележава у Лазници у Основној школи "Јован Шербановић", где је и ове године најзначајније било предавање доктора Саше Дражиловића, субспецијалисте за дијететику, о увођењу здраве исхране ради очувања здравља и превенцији разних болести коришћењем здравих намирница.По завршетку излагања доктора Дражиловића, предшколци и основци из Лазнице извели су културно - уметнички програм и заједно са родитељима и наставним особљем припремили  изложбу јесењих плодова и неизоставну поставку специјалитета здраве хране.

Према речима директора школе Станише Зрнакревића, дан је протекао у складу са планом и програмом који се спроводи сваке године, посећеност је задовољавајућа, деца су се потрудила да се најбоље представе, а Др Саша Дражиловић је сликовито приказао како и на који начин се треба правилно хранити.  

Организатор дешавања је Основна школа "Јован Шербановић" у сарадњи са Домом здравља Жагубица, Заводом за Јавно здравље Пожаревац  и Удружењем жена "Незаборав" Лазница. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji