Општина Жагубица

64 даваоца крви у Жагубици

Uspesna akcija DDK u ZagubiciУ Жагубици је одржана јесења акција добровољног давања крви, коју су организовали Завод за Трансфузију крви Србије и Црвени Крст Жагубица.

По мишљењу доктора медицине Јелене Анђелић, најбитнија је воља да се некоме помогне.

"Пре давања крви потребно је обавити превентивни преглед коме се подвргавају сви потенцијални даваоци, а обавезно треба доручковати и унети мало више течности. Апелујемо да долазе првенствено здраве особе које нису имале операције у протеклих шест месеци, који нису на хроничниј терапији и не болују од хроничних болести. Посебно ме радује податак да се велики број младих одазива акцији, што је за похвалу", истиче г - ђа Анђелић.

По речима Дејана Николића, секретара Црвеног крста Жагубица, акцији се одазвало 69. потенцијалних даваоца, петоро је одбијено из здравствених разлога, те је 64. дало крв. Било је 16. жена, а крв је по први пут дало 19 особа. Посебно је охрабрујући податак да је у акцији учешће узело 22. средњошколца који су се определили да крв дају добровољно на чему је захвалио и Душан Милосављевић, помоћник председника општине Жагубица и директор Техничке школе: "Испред локалне самоуправе изражавам задовољство и одајем признање свима  који су одлучили да дају драгоцену течност за оне којима крв живот значи. Локална самоуправа жагубичке општине редовно помаже у организацији оваквих акција, јер је увек битно помоћи у датом тренутку, онда када је то најпотребније."

Акција добровољног давања крви у Жагубици протекла је успешно, прикупљено је доста крви која ће бити од велике помоћи пацијентима на лечењу,  а организатори захваљују свима који су пружили помоћ и одазвали се позиву.


Arhiva

Main Menu