Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Обележен Међународни дан старих особа

Dan starih u IzvariciМеђународни дан старијих особа обележава се у свету од 1991. сваке године 1. октобра. Циљ је да се подстакну државе да старијим члановима осигурају задовољење њихових потреба и омогуће им учествовање у друштву у складу са физичким и интелектуалним способностима.Слоган овогодишњекампање Међународног дана старих особа је: „Не запоставимо никога, промовишимо друштво за све генерације”.

Поводом дана старих особа, у селу Изварица организована је скромна кратка приредба у издвојеном одељењу Oсновне школе "Моша Пијаде" коју је заједно са учитељицом Звонимирком припремило седам ученика. Програм је садржао неколико занимљивих тачака које су присутни са пажњом и одушевљењем посматрали.

"Вечерас смо на један неуобичајени начин обележили Дан старих. Све смо припремили у оквиру слободних активности које реализујемо у школи, и убацили смо садржаје из изборног предмета народна традиција. Оно што је посебно важно за ову приредбу јесте да су презентоване тачке које су ученици сами осмислили, а овим смо покушали да покажемо јавности да је школа отворена за све генерације, тј. да се овде могу организовати приредбе не само за младе и ученике већ и за припаднике старијег доба. Очекујем да ће наредне године одзив бити већи а у плану нам је да овај дан традиционално обележавамо и наредних година", рекла је учитељица Звонимирка Јовичић. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji