Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Челници општине Жагубица упутили отворено писмо Звездану Терзићу

Реагујући на изјаву в. д. генералног секретара Црвене Звезде Звездана Терзића у којој се општина Жагубица, без икаквог повода ставља у понижавајући и омаловажавајући контекст, челници општине Жагубица упутили су отворено писмо Звездану Терзићу, у ком га позивају да упути јавно извињење грађанима општине Жагубица и тиме скине мрљу са спортског колектива који тренутно представља.

Отворено писмо Звездану Терзићу

1 lj.jovkicУважавајући Устав наше државе, као и чињеницу да су грађани ти који носе суверенитет, имам моралну обавезу да, због свих мојих уважених суграђана упознам јавност са понижавајућим, надам се непромишљеним, јавним иступом господина Звездана Терзића у вези са нашом општином.Наиме, у склопу кампање коју г – дин Терзић, као генерални секретар, портпарол, в.д. председника ФК ЦЗ, води против фудбалских институција у земљи, дрзнуо се да на један врло некултуран и приземан начин, у дневним листовима „Курир“ и „Новости“ од 26.09 .2014. године, као и у осталим штампаним и електронским медијима, објашњавајући наводну неправду према свом клубу, покаже значај и величину клуба тиме што ће се потцењивачки изразити о нашој општини коју је тиме желео да постави у статус безначајних појава.Не желимо да залазимо у оправданост његове борбе, то је посао за органе фудбалских институција. Међутим, узимајући у обзир, светлу историју Црвене Звезде, космополитски дух који је живео у клубу и планетарни значај који је клуб некада имао, сматрамо деградирајућим да се на тај начин клупски функционер опходи у јавности према једној од општина у Србији, и према њеним грађанима .
Општина Жагубица је за неке мала, али нама врло значајна. Има преко 15.000 становника, огроман туристички потенцијал, капацитете за производњу здраве хране и ресурсе као што су рудна блага, воде и шуме. Такође велики квалитет који поседујемо је чињеница да имамо богатство различитости у структури становништва где велики проценат ћине Власи, чије културне вредности и традицију негујемо. Богатство различитости се огледа и у чињеници да грађани воле спорт и навијају за различите клубове и зато је веома важно да г – дин Терзић има један ниво културе опхођења према тим чињеницама.
Желимо да верујемо да г – дин Терзић зна ста значи природно окружење, село са малим бројем становника, мешовитом националном структуром и хармоничним животом суграђана. Уколико пати од амнезије, подсетићу га и на месну заједницу Ловћенац у општини Мали Иђош са којом је нераскидиво везан он и његова породица, затим прелепу Зобнатицу и наравно Бачку Тополу. Очигледно је да много паралела има његово одрастање са општином Жагубица коју је ставио у негативан контекст
Из тог разлога желимо да изразимо уверење да ће гдин Терзић успети да превазиђе нивое личног ега и учинити једини рационалан и поштен гест, а то је да упути јавно извињење грађанима општине Жагубица и тиме скине мрљу са спортског колектива који тренутно представља.

С постовањем,
Заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић.

1 z.terzicУ тексту под насловом„Звезда поручила Караџићу: распиши изборе па победи, ако си сигуран да имаш подршку“, који је објавио лист Вечерње Новости у четвртак 25. Септембра стоји и изјава Звездана Терзића у којој се о Жагубици говори са омаловажавањем и која дословно гласи:

„Оне грешке на мечу против Напретка су инструисане. Свиран је непостојећи пенал за домаћина, док 3 за нас нису. Судијских грешака увек има и биће их, али да 4 спорне ситуације буду на штету Звезде нема смисла. Ми нисмо Жагубица, а то се није десило у последњих 50 година. ФСС нас је додатно изиритирао када је у анализи суђења саопштио да је грешка што један пенал није свиран, уместо 3. Суђење у Крушевцу било је иницијална каписла и кап која је прелила чашу. Неопходна нам је нова енергија и крв која би покренула Србију. Ако је Караџић толико уверен у подршку коју ужива, нека се увери у њу, распише изборе и победи поново – поручује Терзић“.

                                                                                                                                                                             М. Савић

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji