Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Ученици Oсновне школе "Моша Пијаде" безбедно допутовали у Жагубицу

osnovci bezbedno stigli kuciУслед обилних падавина које су протеклог викенда захватиле подручје Неготинске крајине, у општини Кладово и околним местима проглашено је ванредно стање које је ученицима Oсновне школе "Моша Пијаде" из Жагубице онемогућило повратак са дводневне екскурзије.

Руководство школе је по пријему информације ступило у контакт са кризним штабом општине Жагубица, а исти са штабом за ванредне ситуације општине Кладово. Велико ангажовање показали су и председник општине Жагубица Сафет Павловић, затим Туристичка агенција "Арива" Пожаревац, шеф аутобуске станице Жагубица, наставници, менаџер хотела "Ђердап" где су деца била смештена, Министарство просвете  и остале надлежне институције у циљу безбедног повратка ученика. Славиша Рашић, помоћник Директора основне школе наводи да је школа била отворена за сваки контакт, а телефони доступни родитељима и члановима породица за информације.

"Информација да се деца због невремена не могу вратити са екскурзије по предвиђеном термину мало нас је изненадила, али смо истог тренутка ступили у контакт са кризним штабом и особљем хотела у Кладову, као и са наставницима и вођом пута. Сазнали смо да су деца безбедна, да имају храну, смештај и све потребно па је то било мало олакшање, али за родитеље и даље брига. Звали су, информисали се о свему, а ми смо пружали информације којима смо у тим тренуцима располагали, да су ученици добро, здрави и безбедни", наводи Рашић.

У хотелу са децом био је , између осталих, и наставник Никола Јовкић: "Деца су имала апсолутно добар третман свих дана у хотелу, посебно продуженог дана када је наступила ванредна ситуација. Ниједан путни правац није био доступан и отворен за саобраћај па смо из тог разлога били принуђени да продужимо боравак у Кладову. Оног тренутка кад се указала шанса да кренемо и кад је то по налогу кризног штаба за ванредне ситуације било најбезбедније одлучено је да се вратимо алтернативним путним правцем преко Румуније, што је и учињено. Ученицима виших разреда је чак и одговарао продужетак екскурзије јер су се добро провели. Добро смо путовали и сви су весели данас дошли у школу", изјавио је Јовкић.

Ученици Основне школе "Моша пијаде" безбедно су допутовали у Жагубицу и на наставу дошли по распореду, у среду 17. септембра, пуни прелепих утисака и прича са дружења које је услед настале ситуације продужено на дан више.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji