Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Висок принос кукуруза зависи од предстојећих временских услова

Visok prinos kukuruza zavisi od predstojecih vremenskih uslovaСмењивање сувог и топлог времена са кишним падавинама, какво имамо ових дана, “готово савршено одговара” биљкама али ће остваривање високих приноса ипак зависити од предстојећих временских услова, кажу стручњаци из области пољопривреде. Ова година је ипак за најраспрострањенију домаћу житарицу - кукуруз, посебно специфична, пре свега због незапамћених падавина и поплава у мају, које су нанеле огромне штете пољопривреди. Кукурузне парцеле које нису биле поплављене изгледају веома добро, а ова култура у Србији заузима близу 1,2 милиона хектара.

Какво је стање ове културе у општини Жагубица опширније је објаснио Машко Томић, радник Канцеларије за пољопривреду: "Свакако једна од актуелних тема у пољопривреди у овом периоду је сазревање кукуруза којег на територији општине Жагубица има око 50 до 60 процената од укупних ратарских култура. Само сазревање кукуруза је делимичмо неравномерно услед поплава које су се десиле. Кукуруз је накнадно засејаван, тако да га имамо у различитим стадијумима сазревања. Приноси ће бити различити и кретаће се од 4, 6 до 8 тона сувог зрна. Као члан комисије за процену штете од елементарних непогода, задужен за пољопривредно земљиште, могу да кажем да је општина Жагубица добила налог да формира комисију за процену штете и тај посао је одрађен перфектно јер је образована стручна комисија која је излазила на терен.“

Томић каже да је  потребна документација сређена и послата за Београд, а свако даље наплаћивање пољопривредни произвођачи могу да очекују од републике, јер локална самоуправа нема везе са самом исплатом штете од поплава како на пољопривредним парцелама, тако и на објектима.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji