Општина Жагубица

Почела школска година за 225 основаца у Крепољину

Pocetak skolske godine u KrepoljinuПочетак Нове школске године за Oсновну школу "Јован Шербановић" у Крепољину значио је побољшање услова за све ученике у циљу стицања квалитетнијег знања, а такође и сређивања просторија како би им боравак у школи био лепши. Ђаци су у понедељак 01. септембра у школу кренули на време, радосни и пуни прича са распуста, а према речима Директора ове установе Горана Милинковића, уведене су и неке новине у програму у односу на прошлу школску годину:

"Ми смо у августу месецу завршили припреме за почетак школске године, што се тиче и документеције и оних делова када су у питању сређивања. 17. одељења у централној школи и издвојеним насељима, али нешто мањи број ученика него прошле године. Задовољство ми је да кажем да смо и ове године желели да побољшамо услове рада и боравка деце у установи па смо у току летњег распуста извршили набавке одређеног намештаја у наставничкој канцеларији и две учионице које су комплетно уређене, а намештај у истим није мењан више од две деценије тако да нам представљo посебно задовољство што ће деца учити и радити у "новом" простору. Све је предвиђено финансијском планом школе, а финансирaла је локална самоуправa. Oвом приликом изразавам задовољство што имају разумевања за образовање и помажу у свакој прилици. Такође бих истакао да ће и ове године бити бесплатна исхрана у ђачкој кухињи за социјалне случајеве и треће дете у породици, што је значајно олакшање за родитеље. Aктивности које су сад у току јесу израда новог школског програма који се усваја сваке четири године и радисе на плановима рада за ову школску годину стручних већа и тимова који егзистирају и постоје у самој школи", истиче између осталог Милинковић.

Локална самоуправа општине Жагубица је током летљег распуста имала разумевања за све школе на подручју општине пружајући финансијску подршку при сређивању, што ће допринети бољем раду и успеху и ученика и наставника.


Arhiva

Main Menu