Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Почела нова школска година

Prvaci 2014 ZagubicaПрви понедељак у септембру означио је крај летњег распуста и полазак у школу. На почетку сваке школске године највише пажње придаје се првацима којима то представља велики догађај у животу.  У први разред основне школе у школској 2014/2015. години према подацима Републичког завода за статистику у Србији има 68.500 будућих првака, што је 2.500 мање него прошле године.

Новоуписаних ђака првака у Основној школи „Моша Пијаде“, према речима директорке ове образовне установе има 51 : "Школу ће заједно са припадајућим одељењима похађати 51. ђак првак, а у матичну школу у Жагубици кренуло је 25. првака. Потрудили смо се да и ове године као и претходних спремно дочекамо почетак нове школске године. Ове године новина је да ћемо увести продужени боравак за децу који ће почети са радом од 08. септембра, а ученици ће моћи да обављају слободне активности, пишу домаће задатке и остало. Ђаци ће са учитељем моћи да употпуне и стекну нова знања из различитих области које не стигну на редовним часовима", каже Снежана Николић, директорка Oсновне школи"Моша Пијаде" у Жагубици. 

Прваци помало збуњени заузели су своја места у ђачким клупама, а учитељица Милена Станковић након завршетка првог часа похвалила је прваке, поздравила децу и родитеље пожелела срећан почетак школовања и додала: "Ово ми је прво радно место, први радни дан, срећна сам и узбуђена, а надам се да ћу успети да одговорим на све задатке који се од мене буду тражили у школи." 

Почела је нова школска година коју ће у општини Жагубица у три основне школе са припадајућим одељењима похађати укупно 794. ђака.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji