Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Активности у месној заједници "Будућност" Близнак

MZ BliznakУ Месној заједници "Будућност" Близнак одрађен је велики део послова у протеклом периоду, имајући у виду поплаве које су на овом простору причиниле највеће штете.  У најудањенијим селима општине Жагубица - Близнак и Медвеђица, спроводе се активности зарад бољег живота становника. У разговору са председником Месне заједнице "Будућност" Момчилом Милошевићем, екипа Телевизије "Хомоље" упознала се са горућим проблемима мештана и даљим активностима које ће бити реализоване. Истичући добру сарадњу са локалном самоуправом општине Жагубица Милошевић посебно похваљује залагање и помоћ локалне управе при санирању штета од елементарних непогода.

"Санирали смо део локалних улица и клизишта које су последица елементарне непогоде. Такође смо на путу према "Планиници" попунили урушени део пута преко потока каменом и насипали исти да би мештани могли несметано да пролазе и обављају своје активности. Део пута који је уништила поплава у Медвеђици, такође смо адаптирали и средили. Крупнија инвестиција била нам је изградња новог потпорног зида код игралишта,  дужине око 20 - так метара. Оно што је приоритетно за период пред нама, јесте изградња базена за воду, првенствено за потребе основне школе, а такође и уређење путева према Бела реци, Липовици и према сеоској цркви", истакао је Момчило Милошевић.

Иако су Близнак и Медвеђица најудаљенија села у општини Жагубица, сређују се подједнако као и сва остала, у складу са приоритетима и новчаним могућностима, како месне заједнице, тако и локалног руководства општине Жагубица.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji