Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржани 21. Дани Брестовачке бање

TOZ na Danima Brestovacke banjeМанифестација “Дани Брестовачке бање” одржана је 23. и 24. августа, на  прелепом простору у срцу овог од давнина познатог лечилишног и излетничког места.Дани бањекреирани су пре две деценије, са циљем да од заборава сачувају обичаје минулих времена. Актуелни туристички и културни трендови развијају се кроз различите садржаје годинама уназад, а манифестација добија на значају и посећености. Ове године обележена је и годишњица од првог доласка књаза Милоша Обреновића у ово место.

Манифестација је одржана под покровитељством општине Бор, а централни део програма  садржао је припрему традиционалних јела, изложбу предмета старих заната, различитих традиционалних фолклорних форми и изложбу сувенира и ручних радова. Део богате понуде Хомољског краја представила је и Tуристичка организација општине Жагубица.

Међу посетиоцима била је и Оливера Пауљескић, Народни посланик у Скупштини РС: "Фасцинирана сам како посећеношћу, тако и ревијалним и такмичарским делом програма.Туристичка организација општине Жагубица учествује са четири богата штанда која представљају богатство Хомоља, а то су предмети старих заната првенствено и такође прелепи сувенири. Истакла бих такође да Туристичака организација Жагубице има изузетну сарадњу са Туристичком организацијом из Бора и утолико ми је драже што смо данас овде да и нашим производима употпунимо понуду на Данима бање", рекла је Оливера.

Општина Жагубица је заједно са Туристичком организацијом освојила друго место у категорији спремања традиционалних старих јела. Награда је припала Зорану Николићу из Крепољина за изврсно посно јело"гулаш од печурака". Другог дана манифестације организован је избор за најлепшу девојку "Брестовачке Бање 2014" где је Милица Љушкић из Крепољина проглашена за прву пратиљу. 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji