Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржана 36. седница општинског већа

logoУ Жагубици је одржана 36. редовна седница општинског већа, а чланови истог дискутовали су о дневном реду који је са допунама садржао 50. тачака.  Од свих усвојених, на наредној седници  СО Жагубица биће разматране две теме: Предлог Управног одбора Културно - просветног центра "Јован Шербановић" Жагубица о именовању вршиоца дужности директора предузећа и Правилник о начину управљања дугом општине Жагубица.

Већници су једногласно донели одлуку о усвајању Предлога стратегија за управљање и процену ризика, Правилника о финансијском управљању и контроли и Предлога правилника о процедури за припрему и достављање предлога финансијских планова корисника средстава буџета локалне власти. Чланови већа су се такође упознали и са битним извештајима који се тичу процена штете од елементарних непогода и извршеном редовном инспекцијском надзору општинске управе а прецизирано је да ће сви захтеви суграђана општине Жагубица за финансијску и новчану помоћ бити прослеђени на разматрање надлежним институцијама. Дневни ред допуњен је предлозима правилника о пружању услуга "Помоћ у кући", предлогом одлука о утврђивању критеријума за учешће у цени услуге социјалне зашите "Помоћ у кући", Предлогом одлуке о утврђивању економске цене услуге за исто и Одлуком о давању дела просторија Дома културе Асоцијацији за развој општине Жагубица на коришћење. Ове тачке су такође усвојене једногласно.

Седница Жагубичког општинског већа завршена је текућим питањима која су садржала мишљења и сугестије у циљу ефикаснијег рада Месних заједница са чијим ће представницима председник општине Жагубица Сафет Павловић, наредних дана одржати састанак.

 

 

 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji