Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

У Жагубици одржана Јавна презентација пројекта "Управљање имовином - корист за све"

exchange-4-flajer

Јавна презентација пројекта " Управљање имовином - корист за све" одржана је у Жагубици 05. августа. Донатор пројекта је делегација Европске уније кроз "грант шему" програма "Еhchange 4" који спроводи Стална конференција градова и општина. Координатор и водећи партнер је град Пожаревац апартнери на пројекту општине Жагубица, Петровац на Млави, Велико Градиште, Голубац, Кучево и Велика Плана.

Поред координатора пројекта из Жагубице и партнерских општина неизоставно је било и присуствовало најужег руководства општине Жагубица предвођено председником  општине Сафетом Павловићем као и директора Јавних предузећа и установа. Истакавши велики значај овог пројекта, председник општине Сафет Павловић поздравио је присутне и у обраћању навео изузетно добру сарадњу општине Жагубица са свим општинама из Браничевског и Подунавског округа.  Менаџер пројекта Данијела Туфегџић презентирала је програм у целости и  истакла главни циљ а то је евидентирање и упис права својине на непокретностима у корист јединица локалних самоуправа ради успостављања уређенијег  система управљања имовином и бржег локално економског развоја.

На презентцији је након официјалног дела представљања програма пројекта била отворана дискусија где су размењена мишљења са суседним општинама са мотивом ефикаснијег спровођења активности на пројекту. Реализацијом пројекта"Управљање имовином - корист за све", која ће бити завршена фебруара 2015. године, биће омогућено локалним самоуправама да самостално одлучују како ће искористити оно што поседују. Креирање јединствене базе са релевантним подацима о имовини у Јавној својини створиће услове за одговорније и транспарентније управљање имовином, боље одржавање објеката и површина и ефектније планирање развоја и изградње.

  

 

 

 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji