Општина Жагубица

Припрема улице Николе Пашића за асфалтирање у Лазници

Radovi na kanaliyaciji u LazniciПроцес припреме и спремања подлоге за асфалтирање улица по насељима општине Жагубица подразумева и послове на изради кишне и фекалне канализације. У току су радови на реконструкцији улице Николе Пашића у Лазници на изради колектора са прикључцима, где мештани имају великих проблема са изливањем како фекалних, тако и вода од атмосферских падавина. Инвеститор радова је Дирекција за изградњу општине Жагубица као корисник локалног буџета, а укупна вредност радова је око 7,5 милиона динара.

Радови у овој улици представљају почетни корак на решавању дугогодишњег проблема који имају мештани највећег села у жагубичкој општини. Улица Николе Пашића је једна од најгушће насељених, јер у истој живи око 50 домаћинстава.

По речима директора Дирекције, улица поседује велики број инфраструктурних водова тако да су услови за рад отежани јер се већи део ископа обавља ручно: "Израдом колектора са прикључцима, становницима ове улице биће омогућен бољи одвод канализације и вода које се сливају са виших  брда, а комплетне активности на сређивању ове улице биће окончани половином октобра месеца када се очекује финална фаза асфалтирања", наводи Владан Мошић, директор Дирекције за изградњу и развој општине Жагубица.


Arhiva

Main Menu