Општина Жагубица

Временске прилике не пријају хроничним болесницима

vremenske prilikeЗбог нагле промене времена и свакодневних варијација температуре ваздуха, посебан опрез препоручује се хроничним болесницима, саветују лекари.

Временске прилике ових дана биле су неповољне и нису погодовале, пре свега хроничним, али и срчаним болесницима, a многи су се пак жалили на тешко дисање, главобољу, нервозу. Поред уобичајених тегоба, могући су замарањеи смањена концентрација, а од метеоропатских реакцијаи болови у костима. Дани топли и спарни код многих  изазивају вртоглавицу и малаксалост што се такође може приписати времену и неповољној биометеоролошкој ситуацији, каже лекар опште праксе Дома здравља Жагубица Данијелa Павловић Џелебџић. Такођеиздваја неколико корисних савета у циљу лакшег превазилажења здравствених проблема, а то су: придржавање редовне терапије, редовно узимање лекова, а у случају варирања притиска обавезна консултација са лекаром ради смањења или повећања дозе терапије и смањен боравак на сунцу  у периоду од 11 до 16 сати.

Генерални савет лекара је:  јести лакшу храну, доста поврћа и воћа,  облачити природне материјале и гардеробу светлих боја и пити доста течности најмање два литара дневно.


Arhiva

Main Menu