Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Прва фаза радова на реконструкцији основне школе у Жагубици

radovi na rekonstrukciji krova na OS u ZagubiciПрва фаза радова на реконструкцији школске зграде "Моша Пијаде" у Жагубици започета је 16. јула ове године. Ради се на санацији једног дела постојеће кровне конструкције прве основне школе у Хомољу која је саграђена давне 1845. године. Кров чије је обнављање у почетној фази, постављен је почетком 80 - тих година када је и дограђен други део зграде и до данашњег дана није вршено обнављање, тако да постојећи послови имају изузетан значај.

С'обзиром на дотрајалост кровног покривача, локална самоуправа општине Жагубица заузела се за решавање овог проблема и тренутне радове инвестира у потпуности са око 3 милиона динара, у циљу омогућавања ученицима квалитетнији и лепши боравак у образовној установи.

Приликом обиласка радова, Љубиша Јовкић, заменик председника општине Жагубица је истакао: "Буџетом за 2014. годину предвидели смо одређена средства да стари кров у потпуности реконструишемо, а данас смо овде да обиђемо радове. Ученици који похађају ову школу имаће нови кров, што ће омогућити безбеднији боравак у установи почетком нове школске године. Локална самоуправа се у складу са новчаним могућностима труди да одржи и сачува све објекте на територији општине, што омогућава лепши живот на овом простору."

„Пројектом "Реконструкција дела постојеће кровне конструкције", предвиђено је да ће активности трајати 20 радних дана, а обновом 850 квадратних метара косе површине крова, школа ће трајно решити проблем прокишњавања“, каже директор Снежна Николић и додаје да је посао поверен грађевинском предузећу "Стил инжињериг" Београд.

Летњи распуст и лепо време прилика су  да се започето заврши, јер образовну установу у Жагубици у наредном периоду очекује још посла који подразумева израду фасаде и замену комплетне већ дотрајале столарије. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji