Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Скидање озимних усева са пољопривредних површина

1Ozimni useviЖетва јечма на подручју жагубичке општине на већини парцела приводи се крају. Према процени стручњака Канцеларије за пољопривреду општине Жагубица, штете које је нанела поплава током маја месеца нису битније утицале на принос ове културе у Жагубици и околини. Према процени стручњака очекује се око 2000 кг по хектару, јер је на већини парцела засејан високородни шесторедни јечам. Полегнућа су у већој мери евидентна на пшеници чије је зрно још увек у фази зрења. Очекује се идеална влажност зрна око 12 процената која је оптимална за сетву која ће почети за десетак дана, а према процени принос ће бити око 3 500 кг по хектару.

Од целокупних ратарских култура на подручју општине Жагубица, на 50 процената површине засејани су јечам и пшеница, а друга половина је под кукурузом који је у различитим стадијумима  раста. Што се тиче осталих култура, велика пажња посвећује се узгоју дувана, а ратари који се баве  производњом индустријског биља тренутно примењују агротехничке мере значајне за бољи раст ове биљке која је у фази окопавања.

Канцеларија за пољопривреду општине Жагубица и даље је активна на издавању захтева за субвенције за регресирано дизел гориво и вештачко ђубриво који се попуњавају до 15. новембра текуће године. Подсећају се мграђани да је потребно сакупити рачуне за 300 кг минералног ђубрива по хектару и 60 литара еуро дизел горива или гасног уља по хектару обрадиве површине.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji