Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Успешно реализована прва дводневна обука СВС у Жагубици

Obuka SVS u ZagubiciOпштина Жагубица у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације и Националним тренинг центром Сектора за ванредне ситуације МУП - а Србије организовала је дводневну обуку за ефикасно руковођење у ванредним ситуацијама. Основни циљ био је да се стручним оспособљавањем усвоје нова знања и стекну нове вештине и ставови, који ће представљати основу за ефикасан и ефективан рад у ванредним ситуацијама. Обуку су изводили предавачи-тренери из Националног тренинг центра и Управe за цивилну заштиту,управљање ризиком и управе за превентивну заштиту ватрогасно и спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације. Предавању су присуствовали:  начелник Штаба за ВС Жагубица Славољуб Цојкић, командант штаба и председник општине  Жагубица Сафет Павловић, представници окружног одељења Сектора за ВС Пожаревац, као и начелници штабова за ВС Браничевског и других округа. Обука је била обавезна за све чланове штаба општине Жагубица, руководиоце стручно - оперативних тимова, поверенике цивилне заштите свих насеља општине Жагубица и њихових заменика који су исту похађали. Поздрављајући присутне и истичући важност ове обуке командант штаба за БС општине Жагубица, председник општине Сафет Павловић, истакао је да ће свима ново знање стечено на обуци користити у пракси и бити добар пример како најбоље и најефикасније реаговати у кризним ситуацијама.

Г - дин Александар Лазаревић , начелник Националног тренинг центра СВС МУП - а Србије прецизирао је да је обука успешно реализована у многим општинама Републике Србије и да је иста дала добре резултате у пракси.

Начелник штаба за ВС општине Жагубица Славољуб Цојкић, изразио је уверење да ће након ове обуке штаб спремније реаговати на нове изазове у случају елементарних непогода и опасности које могу угрозити становништво, животну средину и материјална добра. За време трајања обуке, између осталих, начелник штаба за ВС Крањево , Радојица Кочовић, пренео је члановима штаба општине Жагубица драгоцена искуства о раду у току ВС на територији општине Краљево и Рашког округа.

Дводневна обука у Жагубици реализована је успешно, закључено је по завршетку исте. Припадници Штаба за ВС, руководиоци стручно оперативних тимова Жагубице, повереници и заменици повереника за насеља истоимене општине стекли су шире знање из области деловања у ванредним условима и  изразили спремност за ефектније реаговање и деловање на терену када се за исто буде указала потреба.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji